Kleuterhumor

Kleuterhumor

Kleuterhumor

Gelukkig schreeuwden ze hard, met hun schelle stemmetjes. Anders had ik ze vast gemist. Ze hingen vervaarlijk ver uit het zolderraam van het hoogste huis in de straat. Twee kleuters, in gestreepte pyjama.

‘Joehoe! Dikke dról…diarreevlek!’ Ze proestten van de lach en doken weg toen ik opkeek.

Ik stokte op de stoep en hield mijn adem in. Ja hoor, daar waren ze alweer.

‘Poep in je broek, piemelkut!’

Het oudste jongetje, van een jaar of vijf, tilde nu zijn broertje boven het kozijn uit. Het lubberend elastiek van zijn pyjamabroekje werd zichtbaar. In gedachten zag ik hoe hij met pyjama en al voorover kukelde, recht de dakgoot in. Anticiperend deed ik een stapje naar voren, om hem op te vangen.

‘Poepchinees!'

Ik trachtte de zolderkamer in te kijken. Geen ouder te bekennen. Waarschijnlijk speelde vader op de overloop een spelletje Candy Crush, zonder benul van de capriolen van zijn zoons. Een moeder heeft direct dóór als haar kroost te ver uit het raam hangt. Zo zijn moeders. Moeders werken bovendien de was weg en spelen geen Candy Crush, maar dat terzijde.

Doorlopen durfde ik niet. Nu er geen moeder in de buurt was, maar slechts een luie vader, moest ik misschien de moedertaak op me nemen. Ik twijfelde wat te doen. De broertjes streng toespreken? Eén oog op het dak gericht houden en ondertussen aanbellen? Verstijfd bleef ik staan kijken.

‘Moet je niet iets tegen ons zeggen, mevrouw?’, doorbrak de oudste mijn zwijgen. Ik schrok op.

‘Wat moet ik zeggen dan?’, riep ik terug.

‘Dat het heel gevaarlijk is wat we doen!’

‘Het is heel gevaarlijk wat jullie doen!’ Ik trachtte er streng bij te kijken.

‘Dat weten we zelf heus ook wel!’, riepen ze in koor terug. ‘Poephoofdmevrouw!’ Ze gierden het uit.

Direct daarna dook er een groot mens achter hen op. Een moeder. Ze wierp me een nuffige blik toe, trok de jongens naar binnen en sloeg met een klap het raam dicht. Zo, dat was dat. Die bemoeizuchtige buurvrouwen ook altijd!

Verslagen liep ik door. Mijn bemoeizuchtige poephoofd diep tussen mijn mevrouwenschouders getrokken.

Meest recente reacties

12.01 | 09:40

Ik was weer eens aan het 'bijlezen'. Ik kende deze al, maar erg mooi hoor!

Deel deze pagina